Továbbra is várja a jövő televíziós és rádiós szakembereit a közmédia tehetséggondozó programja

Továbbra is várja a jövő televíziós és rádiós szakembereit a közmédia tehetséggondozó programja

 

Egy héttel meghosszabbította a jelentkezési határidőt ingyenes tehetséggondozó programjába a közmédia. Magyarország legnagyobb médiavállalata karrierlehetőséget és piacképes tudást kínál a média vagy a médiatechnológia iránt érdeklődő, diploma előtt álló vagy friss diplomás fiataloknak. A jelentkezők megismerhetik a hír- és magazinműsorok, valamint zenés-táncos showműsorok készítésének folyamatát, vagy választhatják a műsorgyártás technikai oldalát.

 

A tartalmi, produkciós és műszaki terület jövőbeli szakembereit keresi a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány. A szeptemberben induló ingyenes tehetséggondozóra meghosszabbított határidővel, augusztus 11-ig lehet jelentkezni. A résztvevők a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, valamint számukra kijelölt mentor iránymutatása mellett, közvetlenül kapcsolódhatnak be a munkafolyamatokba. A több hónapos program végén a legígéretesebb fiatalokra munka- és karrierlehetőség várhat. A közmédia már számos jelenlegi munkatársát köszönheti a tehetséggondozónak.

 

A program tartalomgyártási vonalát választók elsajátíthatják a rádiós és televíziós szakma alapját jelentő szerkesztői és riporteri feladatkört, a gyakorlatban ismerhetik meg a hír- és magazinműsorok készítését, valamint olyan showműsorok részesei lehetnek, mint a Csináljuk a fesztivált! vagy A Dal. Ezek mellett egyénre szabott beszédtechnikai képzést is kapnak.

 

Akiket a műsorkészítés technikai oldala vonz, azok európai szinten kiemelkedő technikai környezetben szerezhetnek tapasztalatot a híradástechnika, a távközlés és a műsorinformatika területén. A mentoráltak máshol nem tanulható munkakörök alapjait sajátíthatják el, és izgalmas alkotófolyamatokban vehetnek részt, mint a 3D televíziós grafikai tervezés vagy a képmérnök és hangmérnök feladatok.

 

Pályázni augusztus 11-ig lehet a jelentkezes@mtva.hu e-mail címen, bővebb információ a media-akademia.hu oldalon található. A program szeptember 18-án kezdődik, lezárultával a legeredményesebb résztvevőknek a közmédia karrierlehetőséget biztosíthat.

 

 

Korábbi Képzéseink