MONTÁGH-KONFERENCIA 2023

Idén a nyelvek európai napján, szeptember 26-án, kedden 9 és 14 óra között rendezi meg a Montágh Testület A jövő médiaműfajai: Stílus, nyelv, kommunikáció című konferenciáját a Millennium Házában.
A megnyitó beszédeket három szekcióban hat előadás követi. Az Új műfajok a médiában szekcióban dr. Szvetelszky Zsuzsanna Gyorsuló világ, gyorsuló műfajok, illetve dr. habil. Guld Ádám Digitális megatrend, tartalmi diverzitás, online generációk. A műfaji evolúció tényezői a közszolgálati média világában címmel tart előadást.
A Nyelv és stílus szekció ugyancsak két plenáris előadásból áll: dr. Kovács Gábor A mai magyar közmédia szóhasználatának sajátosságai: Mit árul el a szövegbányászat?, illetve dr. Andok Mónika A podcast mint közszolgálat témáról beszél. A Beszéd és hangzás szekciót prof. dr. Gósy Mária nyitja Beszédváltozatok a médiában című előadásával, és prof. dr. Bóna Judit zárja A bemondótól a hallgatóig: a hírek a médiában témában.
A plenáris előadások után következik a Médiaműfajok a gyakorlatban kerekasztal-beszélgetés. A beszélgetés résztvevői Korbuly Péter, Varga János, Bordi András, Morvai Noémi lesznek, a beszélgetést dr. Veszelszki Ágnes vezeti. A Montágh Testület tagjai örömmel várják a résztvevőket a jövő médiaműfajairól, a média nyelvéről szervezett tanácskozáson.

Regisztráció a jelentkezéshez: https://forms.gle/bbxC2mkazJVBxVCP9

Korábbi Képzéseink