Kezdődik a közmédia tehetséggondozó programja

Rekordszámú jelentkezés érkezett a közmédia tehetséggondozó programjára, tartalmi, produkciós és műszaki területre. A piacképes tudást kínáló MTVA továbbra is vonzó lehetőség a diploma előtt álló és friss diplomás fiataloknak, mivel nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is versenyképes szakmai és technikai környezetet biztosít.

VIDEÓ A MEGNYITÓRÓL

Minden idők legmagasabb jelentkezőszámával zárult a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány (KMA) Tehetséggondozó Programjának felhívása. Háromszáz jelölt meghallgatása és többkörös felvételi folyamat eredményeként idén ősszel mintegy 70 leendő médiaszakember kapott lehetőséget arra, hogy közéleti, szórakoztató, produkciós, közösségi média és műszaki területen a közmédiában építhesse karrierjét.

A tehetséggondozó programot megnyitó panelbeszélgetésen Apró Georgina, a KMA ügyvezetője és Illés Béla, az M1 csatornaigazgató-helyettese beszélt a program keretrendszeréről, a képzési és kimeneti követelményekről. Két korábbi résztvevő, ma már az M1 csatorna munkatársa, Nagy Viktória Angelika és Sajó Zalán is megosztotta tapasztalatait a pályakezdőkkel.

Az utánpótlás-nevelést célzó programban Magyarország legnagyobb médiavállalata karrierlehetőséget és piacképes tudást kínál a média, illetve a médiatechnológia iránt érdeklődő, diploma előtt álló vagy friss diplomás fiataloknak. A résztvevők európai szinten is  kiemelkedő technikai környezetben, a televíziós és rádiós szakma legjobbjaitól tanulhatnak. Gyakorlatorientált formában ismerhetik meg a hírterület és a magazinműsorok szerkesztő-riporteri feladatait, vagy tapasztalatot szerezhetnek a tartalomgyártás műszaki oldalán: a híradástechnika, távközlés és műsorinformatika területén. A program egyedülálló módon egyénre szabott beszédtechnikai képzést is nyújt.

Korábbi Képzéseink